nazov prace znie: "Ochrana elektronickych dokumentov"
A je to psané z pohledu člověka, co to chce chránit, nebo člověka, co tu ochranu chce prolomit? (To není vtip!)
zamerat sa mam na: SW riesenia ochrany, HW riesenia ochrany a kombinovane riesenia
Aha. Tak v tom případě ta tvoje první otázka na šifrovací karty, šifrované disky, flashky atd., vůbec nesouvisí s tématem. Budeš se potřebovat zaměřit spíš na věci jako je právě oznámený Intel Insider (asi ještě chvíli potrvá, než k tomu budou použitelná fakta), ale můžeš se docela hezky rozepsat o chráněných CD nebo o SACD (chráněné primárně tím, že to nikdo nemůže vyrábět), o ochranách filmových nosičů (Macrovision na VHS, CSS na DVD, AACS na BluRay a HD DVD). Můžeš se podívat na to, jak jsou řešeny ochrany u e-booků (Adept od Adobe, DRM na Kindle atd.). Je otázka, jak má být práce pojatá, ale dokázal bych si představit jak hodně hloubkové pojednání o jedné konkrétní oblasti (e-booky, třeba), tak více povrchní, ale se širším záběrem, zpracování všeobecné.
potom: tie PDF subory, mal by som vysvetlit princip: co sa vlastne zmeni v tom PDF subore po nastaveni ochrany....viem ze existuju softy ako napr NitroPDF, ktore toto dokazu obist
Budeš muset začít na stránkách Adobe a studovat. Pak se podívej na stránky dekryptovacích nástrojů a studuj. Pak dej oba pohledy dohromady a vznikne ti docela přijatelná kapitolka o přáních na jedné straně a realitě na straně druhé.
k tomu osi....myslel som ISO
-myslel som to v tom smere,ked si nainstatulej nejaky standart a on je urcitym sposobom chraneny (neviem isto, ale povedal by som ze zisti si seriove cislo HD, zapamata si ho a tym padom sa neda instalovat na iny pc....aspon si myslim ze to tak funguje
Stejně mi není jasné, co máš na mysli.
Každopádně žádný otevřený standard pro tuhle oblast neexistuje a ani existovat nemůže - bavíme se o nástrojích, které mají omezit přístup oprávněného uživatele, a to se dá řešit téměř výhradně jen skrz security by obscurity (resp. existují i další cesty, ale ty nejsou zrovna použitelné pro předmětnou oblast a stejně moc nefungují).
Každopádně nečekej ode mě (ani od jiného fóra), že ti někdo předloží práci na zlatém podnose. Není problém s upřesněním konkrétních otázek ("Snažil jsem se pochopit ..., ale narazil jsem u ..., není mi jasné, jak to funguje v kontextu s ..."), do jisté míry je možné i základní nasměrování (ale to by měl udělat v první řadě vedoucí tvé práce). O moc víc ale sotva můžeš očekávat.