Author Topic: Virtualizace XP (pův. dual boot XP/W7)  (Read 7609 times)

fpok

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
    • http://kantorek.webzdarma.cz/index.html
Virtualizace XP (pův. dual boot XP/W7)
« on: January 17, 2010, 01:22:51 PM »
Souhlasím. Nyní to nechám a během půl roku stejně přejdu na WIN7. Pokud bych zpětně k něčemu potřeboval XP, tak půjdu přes virtualizaci. V sedmičkách sice je jakási virtualizace (XP mód), ale tam mi nevyhovuje 16bitová barevná hloubka. Sice jsem tam experimentálně dostal 24bit, ale mám soft, který vyžaduje 32bit a v XP modu nejde spustit (v sedmičkách samozřejmě ano, ale já ho chtěl na XPéčkách). Nemám zkušenosti s WMware nebo s Virtualboxem. Tam funguje 32bit barevná hloubka? Nebude tam také problém?

pepak

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 956
    • View Profile
    • Pepak.net
Virtualizace XP (pův. dual boot XP/W7)
« Reply #1 on: January 23, 2010, 03:51:28 PM »
Ve Virtual Boxu normálně funguje 32bitová hloubka. Pokud vím, funguje i ve Virtual PC, takže by mě dost udivilo, kdyby nešla rozchodit v XP Mode (který je postavený na VPC).

fpok

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
    • http://kantorek.webzdarma.cz/index.html
Virtualizace XP (pův. dual boot XP/W7)
« Reply #2 on: February 01, 2010, 11:52:07 PM »
Byl jsem na horách, tak píši až nyní.
S Virtual Boxem ani s Virtual PC nemám zkušenosti, ale ve Virtual Modu v sedmičkách je jako grafický adaptér využíván jakýsi
"Virtual PC Integration Components S3 Trio 32/64" a ten je 16ti bitový (barevně) a nedá se s ním pohnout (mě se to nepodařilo). V jednom foru jsem dostal tip na vylepšení na 24ti bitový (zásah v registru), ale víc ne a to mě nestačilo. "Čtyřiadvacítku" tam mám spíše jen jako pokus jestli to je možné (rozlišení 1280x1022), ale víc jsem z toho nedostal.
Zajímalo by mě, jestli někdo má 32bit ve Virtual Modu v sedmičkách?

pepak

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 956
    • View Profile
    • Pepak.net
Virtualizace XP (pův. dual boot XP/W7)
« Reply #3 on: February 02, 2010, 02:21:28 AM »
Nemohu sloužit.

Zkus kdyžtak ten Virtual Box, ten je free a systém ani moc nezanese nesmysly.

 

With Quick-Reply you can write a post when viewing a topic without loading a new page. You can still use bulletin board code and smileys as you would in a normal post.

Note: this post will not display until it's been approved by a moderator.
Name: Email:
Verification:
This box must be left blank:

Type the letters shown in the picture
Listen to the letters / Request another image
Type the letters shown in the picture: